Leg med ord - Forfatter arrangement for 2. og 3. klasser

29.04.24
Salen på Hovedbiblioteket summede af liv i sidste uge, hvor vi havde besøg af 2. og 3. klasser fra Østerbroskolen, Nørre Alslev Skole og Ellekildeskolen til forfatter arrangement med Maria Rørbæk, der har været forfatter i 12 år.

Maria har skrevet over 40 børnebøger, men denne gang handlede det om hendes bog ”Ordtrolden”. Maria fortalte historien og undervejs fik hun børnene aktivt med. De skulle både skubbe sten, trække i tove, løbe, råbe og meget andet blot ved kropssprog.

I ”Ordtrolden” er der masser af ord, der betyder to ting. Efter fortællingen legede Maria ordlege med børnene, hvor de ud fra små fortællinger skulle lytte sig til, hvilke ord, der kunne betyde to ting, og hvilke slags ord, der blev gentaget – fx juleord, dyreord osv.

Løbende fik børnene lov til at stille spørgsmål, og der var mange gode, bl.a.

Hvordan bliver man forfatter?
Bare fortæl en masse historier, jeg har syv søskende, som jeg fortalte historier til, da jeg var lille – og sådan startede min drøm om at blive forfatter.

Hvordan fik du ideen til din første bog?
En leg med min søn, der skulle få ham til at slippe sin sut, gav mig inspirationen til min første bog ”Farvel sut”

Hvilken af dine egne bøger er er din yndlings?
Det er altid den jeg sidst har skrevet, lige nu er det ”Ordvoks”. En ny bog skal have lidt ekstra kærlighed, når den skal ud og leve i verden.

En sang om Ordtrolden blev det også til – og til sidst spurgte Maria børnene om, hvad de synes om arrangementet: "Fremragende", "vildt godt" og "godt" var ordene – og så kan man da vist ikke ønske sig ret meget mere 

Husk at du naturligvis kan låne Maria Rørbæks bøger hos os 

 

 

 

 

Materialer
Maria Rørbæk, Siri Melchior: Ordtrolden
GennemseGennemse
  • Billedbog

Ordtrolden

Af Maria Rørbæk, Siri Melchior (2016)
Billedbog. Anton vågner og pludselig gentager han forskellige ord. Det er Ordtrolden, der har været på spil, og hvis ...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Billedbog

Bogstavtyven

Af Maria Rørbæk, Siri Melchior (2014)
Billedbog. Anna vågner en morgen og kan pludselig ikke udtale bogstavet A. Det viser sig, at et sjældent insekt, bogs...
Læs mere