Frank og mig

15.05.23
Anette står klar med #fredagsanbefalingen i denne uge, i form af regnbuefortællingen, "Frank og mig".

De skæve, finurlige og farverige illustrationer af Cato Thau-Jensen går op i en smuk harmoni med fortællingen af Line Maria Lång og Karen Vad Bruun, som beskriver hvor svært det kan være for et barn, når far bringer et nyt menneske ind i deres lille familie.

Det er en fin lille regnbuefortælling, som beskriver det væld af følelser en lille dreng møder, da far finder en ny kæreste der hedder Frank.

De vaner og rutiner far og drengen havde inden Frank flyttede ind, bliver godt og grundigt smidt op i luften igen. Det kan være svært at finde rundt i alt det foranderlige, og føle jalousi og usikkerhed overfor alt det nye. Vi møder barnets betragtninger på de ulemper og fordele der følger med det nye bekendtskab. At kunne give efter og indse, når noget godt kan harmonere.

Historien har en finurlig humor, og fortæller på en rigtig fin måde om problemerne ved at ens forælder finder en ny kæreste.

Bogen er nomineret til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris 2023, samt nomineret til Blixenprisen 2023 i kategorien Årets Børnebog! så det bliver spændende at følge.

Du kan finde bogen lige her 

https://guldbib.dk/ting/collection/870970-basis%3A62184574

God weekend og god læselyst

Materialer
GennemseGennemse
  • Billedbog

Frank mig her

Af Line-Maria Lång, Karen Vad Bruun, Cato Thau-Jensen (2022)
Alfreds far elsker Frankrig, Frankenstein og frimærker. Og pludselig også en mand, der hedder Frank. Billedbog om hvo...
Læs mere